Известие

Collapse
No announcement yet.

195/65/15 Alfa 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    В книжката пише 185/65/15. Тва е за зимата. 195/65 са по-широки и по-високи. Не, че не става ма не е баш тва размера.
    Плюс това за зимата е най-добре гумата да е възможно най-тясна. Моите летни са 205/55/16 които са по-ниски с 3мм. от тези и пак опира отзад и то много, като се натовари колата. Ама с нормален товар няма да ти опира де.
    Ей тук калкулатора: http://www.diana-ltd.com/
    и как ги измери че са с 3 мм с микрометър или с индикатор???????????????????????
    Lancia Kappa 2.4 JTD SW

Comment

П.С. Реклама на Диана се получава малко, ама...
      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
        Obama ли пише на задната броня???
        Точно така, пише Obama for President

Разхождам го тоя надпис от август и май ще има ефект
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
          Obama for President

.........
          Ще си лепна на задното стъкло името на българския му близнак
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
            Ще си лепна на задното стъкло името на българския му близнак
            Tука ни хвана неподготвени....кой е той???
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Колеги, във връзка с темата за размера на гумите... да разбирам ли, че с размер 195х65х15 няма да имам проблем? Летните са ми 205х60х15 и съм доволен! Карам 156 Спорт Вагон 1,9. Не знам дали ще има разлика в разхода, сигурността и дали ще окаже влияние върху състоянието на окачването размер 195х65х15 за зимата??

Comment

Първоначално публикувано от rumceiss Покажи съобщение
                Колеги, във връзка с темата за размера на гумите... да разбирам ли, че с размер 195х65х15 няма да имам проблем? Летните са ми 205х60х15 и съм доволен! Карам 156 Спорт Вагон 1,9. Не знам дали ще има разлика в разхода, сигурността и дали ще окаже влияние върху състоянието на окачването размер 195х65х15 за зимата??
                Гумите ги качваш без проблеми на колата и става малко по-висока. Дали ще ти закача никой не може да каже. Спортвагоните явно не клякат толко много. Моята е седан и даже с трима човека без товар закача по дупките с р-р 205/55/16. Ако си вземеш 185/65/15 е по-добре.

Comment

В книжката пише 185/65/15. Тва е за зимата. 195/65 са по-широки и по-високи. Не, че не става ма не е баш тва размера.
                  Плюс това за зимата е най-добре гумата да е възможно най-тясна. Моите летни са 205/55/16 които са по-ниски с 3мм. от тези и пак опира отзад и то много, като се натовари колата. Ама с нормален товар няма да ти опира де.
                  Да, ама в книжката на 156 е даден и размер 205/55/16. Аз карам с такива вече 8 месеца и не опира никъде дори и с 300-350 кг грозде. Възможно е да имаш проблем с окачването - пружини например. Колкото до калкулатора добре си го пуснал. Става и от тук: http://www.avtogumi.com . Вижда се, че сравнени спрямо 205/55/16 са 4 размера 15'' гуми, а именно:
                  185/70/15 - плюс 8 мм в диаметъра т.е колата става 4 мм по висока;
                  195/65/15 - плюс 3 мм в диаметъра;
                  195/60/15 - минус 17 мм в диаметъра - такава не бих си сложил;
                  205/60/15 - минус 5 мм - все пак зимата не бих карал с толкова широка гума, колкото и да ми обяснява продавача, че за съвременните гуми няма значение. Също така бих предпочел истинска зимна гума, а не всесезонна, особено ако карам в планината - вече се опарих от такава комбинация. Бях с добри Goodyear ultragrip 6, които са M+S, и колата на завой и лед при 30-35 км/ч се превърна в шейна.

Comment

Какво искаш да кажеш?! Goodyear ultragrip 6 си е чисто зимна гума.

Comment

реших си проблема

сложих си мишелин алпин- 195/65/15, нямам забележки.
                      А най се кефя 4е си намерих железни джанти за алфи4ката барабар с оригиналните тазове , 4е това е голяма мъка , ужас, от видин до дупница неможах да намеря хаха

Comment

Благодаря Ви много момчета! аз ще си сложа 195х65х15... гумата ще е Bridgestone Blizzak LM 25. Надявам се да е перфектна ...

Comment

Максимума който аз набутах и малко ми хапна мокетите, беше 205/65/15, много гума малко джанта ама нямах никакви проблеми при това става въпрос за зимна гума.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Какво искаш да кажеш?! Goodyear ultragrip 6 си е чисто зимна гума.
                            И аз така мислех, ама е всесезонна. Поне на моите пише M+S (кал и сняг) и има канали за изхвърляне на водата, т.е и за дъждовно време, каквото е през пролетта и началото на лятото. Гледах шарката на зимни гуми и въобще няма такива канали. На тези гуми има символ снежинка и връх на планина. Чисто зимни гуми за мене са Micheliin Alpin или Pirelli SottoZero например. Повечето вносители обаче вкарват в БГ всесезонни, защото са по-евтини и уж зимата ни не е като в Швеция, а ги продават за зимни!!!

Comment

няма такъв филм

няма всезенонна гума според мен.
                              или са зимни или са летни.
                              доколкото съм чел, няма как да се направи каучука хем да е мек, хем да е твърд, според времето

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                                Максимума който аз набутах и малко ми хапна мокетите, беше 205/65/15, много гума малко джанта ама нямах никакви проблеми при това става въпрос за зимна гума.
                                как може да сложиш 205 за зимна
                                Lancia Kappa 2.4 JTD SW

Comment

Working...
                                X